Gruodžio 9 d. Visagino savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrius jau ketvirtą kartą sukvietė savivaldybės vaikų globėjus į susitikimą su Vilniaus VšĮ SOTAS (Socialinės tarnystės savanoriai) įtėvių ir globėjų mokytojais Andriumi ATU ir Nijole GIKNIENE. Su VšĮ SOTAS pagal bendradarbiavimo sutartį Vaiko teisų apsaugos skyrius bendrauja jau ne vienerius metus, o susitikimai su šios įstaigos mokytojais jau tapo gražia tradicija. A. ATAS ir N. GIKNIENĖ yra pelnę Visagino globėjų simpatiją bei pasitikėjimą ir yra laukiami ne tik kaip kaip mokytojai, bet ir kaip tėvai, galintys pasidalinti savo asmenine patirtimi, kartu ieškoti būdų, kaip spręsti iškylančias problemas, auginant vaiką.
Į susitikimą susirinkę globėjai drąsiai ir atvirai dalijosi savo globos patirtimi bei rūpesčiais, uždavinėjo A. ATUI ir N. GIKNIENEI rūpimus klausimus ir kartu ieškojo problemų sprendimo būdų.

Untitled

Kaip visada, susitikimo metu vyravo labai šilta ir atvira atmosfera, o didelę darbo su vaikų globėjais ir įtėviais patirtį turinčių A. ATO ir  N. GIKNIENĖS patarimai ir rekomendacijos suteikė globėjams pastiprinimo bei didesnio pasitikėjimo savimi. Ne vienas globėjas pasidžiaugė, gavęs labai aiškų atsakymą, kaip elgtis konkrečioje stresinėje situacijoje.
VšĮ SOTAS mokytojai pasidžiaugė šiltu priėmimu, išsakė savo susižavėjimą Visagino   globėjų nuoširdumu bei pažadėjo tęsti šį gražų ir abipusiai naudingą bendradarbiavimą, ir pavasarį  vėl atvykti į Visaginą.

 

Visagino savivaldybės administracijos
Vaiko teisių apsaugos skyrius

http://www.visaginas.lt/index.php?4102986995