Informuojame, kad VšĮ SOTAS 2023 m. įgyvendina projektą „Paslaugų smurtautojams ir asmenims, kurie susiduria su alkoholio priklausomybe, tinklo plėtra“, kuris yra finansuojamas LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšomis. Projekto įgyvendinimui skirta 50 tūkst. Eur iš valstybės biudžeto lėšų.

Projekto tikslas – stiprinti ir išplėsti darbą su smurtautojais, siekiančiais atsikratyti smurtinio elgesio, su rizikingai vartojančiais arba nuo alkoholio priklausomais asmenimis bei su ko-priklausomais asmenimis, kurie siekia atsikratyti priklausomybės nuo alkoholį vartojančio asmens bei sumažinti alkoholinės rizikos veiksnių įtaką, sustiprinti sveikos gyvensenos įgūdžius, sumažinti alkoholio vartojimą ir kurti blaivią bendruomenę.

Projekto įgyvendinimo metu Vilniaus m. sav., Kaišiadorių raj. sav., Trakų raj. sav., Elektrėnų sav., Širvintų raj. sav. įgyvendinsime intervencinę programą smurtaujantiems šeimoje, teiksime priklausomybių konsultanto paslaugas rizikingai ir žalingai alkoholį vartojantiems asmenims bei jų artimiesiems, padėsime spręsti su alkoholio vartojimu susijusias problemas, mažinti jų daromą žalą alkoholį vartojančiam asmeniui, padėsime artimiesiems keisti savo elgesį ir gyvenimo įpročius, siekiant atsikratyti priklausomybės nuo alkoholį vartojančio asmens.

Daugiau informacijos apie teikiamas paslaugas: https://www.sotas.org/kitos-paslaugos/