VšĮ SOTAS kaip asocijuotas partneris, prisidedantis prie patirties dalijimosi ir turinio gerinimo, dalyvauja Erasmus+ tarptautiniame projekte „Sąmoningos tėvystės akademija – ieškome globėjo!“. 2022 m. gegužės 2-6 dienomis organizacijos atstovė kartu su oficialiais projekto partneriais Mano šeimos akademijos darbuotojais ir su kitais asocijuotais partneriais Vilniaus miesto savivaldybės Socialinių paslaugų skyriaus atstovais dalyvavo tarptautiniuose mokymuose – „Tarpasmeninis bendravimas“ (ang. „Interpersonal Communication“).

Mokymus organizavo projekto partneriai iš Portugalijos, dalyvavo Lenkijos ir Lietuvos institucijų atstovai. Mokymai buvo orientuoti į specialistų, dirbančių globos srityje, kompetencijų stiprinimą. Mokymų metu Portugalijos atstovai pristatė pagrindinius komunikavimo ypatumus vaiko gerovės srityje, darbe su globėjais ir vaikais, demonstravo kaip lėlių pagalba galima atskleisti vaiko jausmus, kurių jis kartais negeba išreikšti žodžiais, pasidalijo metodikos ypatumais. Lenkijos atstovai pristatė temą susijusią su tarpusavio komunikacija tarp kolegų. Patirtis bus aprašyta ir pristatyta viename iš projekto rezultatų, kurie bus skelbiami projekto svetainėje: https://consciousparentacademy.com

Lietuvos atstovų komanda mokymų metu pristatė komunikacijos stilius: pasyvų, agresyvų, asertyvų. Mokymų metu vyko ir praktinės dirbtuvės, kurių metu buvo analizuojamos situacijos, siekiant įsivertinti kaip teisingai reikia komunikuoti su klientais, kad būtų galima išvengti manipuliacijų bei pasiekti efektyvių rezultatų. Pristatyti Vilniaus miesto savivaldybės siūlymai dėl klausimyno, skirto globėjams, tobulinimo, atsižvelgiant į kitų projekto partnerių gerąją patirtį.