Vilniaus mieste veikiantys globos centrai ieško budinčių globotojų. Budintis globotojas – tai profesionalus globėjas, kuris savo namuose laikinai prižiūri vaikus, netekusius tėvų globos. Rūpinimasis vaiku trunka tol, kol vaikams saugu grįžti į namus pas tėvus arba jiems randama kita nuolatinių globėjų ar įtėvių šeima.
Deja kartais nutinka, kad vaikui tampa nesaugu būti savo biologinėje šeimoje, todėl paėmus vaiką iš nesaugios aplinkos siekiama, kad jis iš karto būtų perkeltas į šeimai artimą aplinką, kur sulauktų šilumos ir rūpesčio. Pirmiausia ieškoma artimų vaikui asmenų, o kai jų nėra arba jie negali suteikti saugios aplinkos, reikalingi budintys globotojai. Tai profesionalai, baigę specialius mokymus ir žinantys, kaip suteikti vaikui emocinį ir fizinį saugumą, pasirūpinti jo sveikata, ugdymu, padėti jam išgyventi krizinę situaciją ir bendradarbiauti su kitais pagalbą vaikui teikiančiais specialistais.
Kviečiame Jus daugiau sužinoti apie budinčio globotojo veiklą! Susitikime gegužės 15 dieną globos centre SOTAS (Kalvarijų g. 159, Vilnius) ir mes jums papasakosime, kaip galima ir kodėl verta imtis šios kilnios veiklos!
Susitikimo pradžia – 18:30 val.
Nors renginys nemokamas, dėl riboto vietų skaičiaus prašome užsiregistruoti: https://bit.ly/44457VI
P.S. Kartu pasikvieskite ir draugą / kaimyną / kolegą. Taip bus dar įdomiau!
Daugiau apie globą – https://globa.vilnius.lt/