Kviečiame tėvus, planuojančius ar auginančius iki 2 metų amžiaus vaiką, dalyvauti nuotoliniuose Saugaus prieraišumo mokymuose.

Mokymų tikslas – suteikti žinių ir patirčių, kurios stiprins gebėjimą kurti, palaikyti saugų ryšį su vaiku, didins sąmoningumą apie savo ir vaiko elgesį, emocinius poreikius. Šešių (6) kassavaitinių nuotolinių užsiėmimų metu nedidelėje grupėje su psichologe, psichoterapeute Konstancija Dauguvietyte ieškosite atsakymų, kaip būti „saugiu uostu“ – atpažinti ir jautriai atliepti į esminius vaiko poreikius bei leisti jam saugiai tyrinėjant save, kitus žmones ir pasaulį užaugti savarankišku, gebančiu mylėti ir būti mylimu žmogumi.

Mokymų temos:

  • Pagrindiniai prieraišumo teorijos principai, prieraišumo kūrimasis ir tipai.
  • Saugaus prieraišumo kūrimas ir ryšio stiprinimas (vaikų emociniai poreikiai ir jų atliepimo ypatumai, kūdikių ir vaikų raidos ypatumai, ryšį stiprinantys žaidimai).
  • Tėvų savęs pažinimas (vaikystės patirčių įtaka ryšiui su vaiku, savo emocinių iššūkių būnant su vaiku tyrinėjimas ir pagalbos būdai).
  • Adaptacija darželyje: esminiai pasiruošimo ir vaiko paruošimo principai.

Laikas: nuo 2024 m. balandžio 4 d. (ketvirtadienio), 12 – 14 val.

Vieta: mokymai vyks nuotoliniu būdu.

REGISTRACIJA BAIGTA.

Registracija vykdoma iki balandžio 2 d. arba kol bus surinkta pilna dalyvių grupė. Vietų skaičius – ribotas!

Norintys dalyvauti mokymuose turės užpildyti ir pateikti dalyvio anketą bei dalyvavimų mokymuose patvirtinimus.

Mokymai nemokami, įgyvendinami pagal projektą „Kompleksinės paslaugos (KOPA)“ ir finansuojami 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos lėšomis. „Kompleksinės paslaugos (KOPA)“ projekto vykdytojas – Europos socialinio fondo agentūra, projektas įgyvendinamas su projekto partneriais.