Visi tėvai myli savo vaikus ir neabejotinai linki jiems laimės. Visiems tėvams  rūpi jų vaikų sveikata. Atėjus paauglystės laikotarpiui tėvai, neretu atveju, sutrinka, mėgindami atsakyti sau į klausimą, kas nutiko jų vaikui: ar tai natūrali paauglystės raida, kai jis ieško savo tapatumo ir atmeta viską, kas anksčiau buvo priimtina, ar gal tai priklausomybės pradžia, kai iš paaugliško smalsumo pamėgino draudžiamų medžiagų ir jauno žmogaus psichika nesusitvarko bei savo destruktyviu elgesiu prašo pagalbos.

Kovo 9 d. kviečiame tėvus, auginančius vaikus nuo 10 iki 16 metų, į paskaitą „Kas tai: paauglystė ar priklausomybė?“, kurią ves analitinės psichologijos krypties psichoterapeutė Violeta Kasperavičiūtė.

Paskaitos metu psichoterapeutė, remdamasi analitiniu psichologijos požiūriu bei savo terapine patirtimi, mėgins atsakyti į klausimus kas ta paauglystė ir kodėl vartojimo šaknų galime ieškoti būtent šiame raidos etape.

Pasakų analizė atskleis, kokias psichologines užduotis turi išspręsti paauglio psichika, kad vystytųsi ir neužstrigtų vaikiškame tapatume. Kodėl nesivystanti psichika renkasi priklausomą elgesį? Kur ta riba, kada leisti jaunai psichikai ieškoti ir kūrybiškai skleistis, o kada tėvams verta kištis ir laikyti ribas? Priklausomybių rūšys ir kaip elgtis tėvams, sužinojus, kad vaikas vartojo neleistinų medžiagų? Kur ir kada ieškoti pagalbos?

Laikas: 2024 m. kovo 9 d. (šeštadienis), 10.00 – 12.00 val.

Vieta: paskaita vyks nuotoliniu būdu.

Būtina registracija: https://forms.gle/Bo287J1hEVbDFXzG6

Registracija vykdoma iki kovo 6 d. arba kol bus surinkta pilna dalyvių grupė. Vietų skaičius ribotas!

Norintys dalyvauti paskaitoje turės nuotoliniu būdu užpildyti ir pateikti dalyvio anketą bei dalyvavimo paskaitoje patvirtinimą elektroniniu laišku.

Daugiau informacijos tel. 8 5 2121453 arba el. p. [email protected]

Paskaita nemokama, įgyvendinama pagal projektą „Kompleksinės paslaugos (KOPA)“ ir finansuojama 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos lėšomis. „Kompleksinės paslaugos (KOPA)“ projekto vykdytojas – Europos socialinio fondo agentūra. Projektas įgyvendinamas su projekto partneriais.