Jei manote, kad Jūsų vaikui reikia pagalbos susitvarkyti su paauglystės iššūkiais ir patiriamu stresu, vaikas sunkiau susidoroja su kylančiomis emocijomis, kviečiame dalyvauti socialinių įgūdžių grupėje „Saugi draugystė“. Grupės tikslas – stiprinti psichologinį atsparumą, stiprinant pasitikėjimo savimi jausmą ir bendraujant su bendraamžiais. Grupė skirta paaugliams nuo 10 m. iki 14 m.

Paauglių dalyvavimas socialinių įgūdžių grupėje – tai galimybė patirti ir išgyventi priėmimo jausmą.

Paauglystės tarpsnyje formuojasi svarbūs vaikų nuostatų ir elgesio pokyčiai, susiję su asmenybės brandumu, asmeninio tapatumo paieškomis. Mokymasis ir buvimas socialinių įgūdžių grupėje – tai viena iš prevencinių priemonių vaikams pasirinkti kitas jiems žinomas streso valdymo technikas ir išvengti kraštutinumų, kuriuos gali patirti ar pasirinkti vaikai ar paaugliai, pvz., savęs žalojimas, nesaugus elgesys su kitais, polinkis į priklausomybes ir kt.

Grupės susitikimai vyks kartą per savaitę (nuo vasario 29 d. iki balandžio 18 d.), iš viso – 8 kartai. Grupę ves socialinė darbuotoja Ilona Vitkevičienė.

SVARBU: formuojant grupę bus organizuojami individualūs įvadiniai atrankos pokalbiai su tėvais (globėjais). Su visais užsiregistravusiais susisieksime ir suderinsime pokalbio laiką.

Laikas: nuo 2024 m. vasario 29 d. (ketvirtadienio), 15.30 – 16.30 val.

Vieta: VšĮ SOTAS, 2 aukštas, Kalvarijų g. 159, Vilnius (https://bit.ly/3vVJTJz).

Būtina registracija: https://forms.gle/jbRwhaPbXjVBQrw46

Registracija vykdoma iki vasario 22 d. arba kol bus surinkta pilna dalyvių grupė. Vietų skaičius ribotas!

Daugiau informacijos tel. 8 5 2121453 arba el. p. [email protected].

Socialinių įgūdžių grupė paaugliams nemokama, įgyvendinama pagal projektą „Kompleksinės paslaugos (KOPA)“ ir finansuojama 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos lėšomis.