Net šešios krikščioniškų socialinių iniciatyvų Forumo, kurio narė yra ir VšĮ SOTAS, organizacijos šiemet turi galimybę patirti po individualią strateginę sesiją su išoriniu konsultantu. Šių sesijų tikslas – padėti organizacijoms narėms suvokti strateginio planavimo svarbą bei gebėti jį taikyti kasdienėse veiklose.

Nors VšĮ SOTAS dar tik yra proceso pradžioje, bet yra motyvuota ir pasirengusi skirti didelį dėmesį strateginiam planavimui, nes iš savo turimos patirties puikiai identifikuoja to poreikį ir svarbą. Kitos krikščioniškų socialinių iniciatyvų Forumo narės jau yra nukeliavusios tam tikrą kelią strateginėse sesijose ir dalinasi savo patirtimi. 

VšĮ „Socialinis veiksmas“ vadovė Milda Lukoševičiūtė dalinasi, jog konsultacijų dėka išsigrynino organizacijos viziją bei misiją ir pagal tai pasirinko tolesnį veikimo kelią: „Konsultacijos metu gavome klausimų apie kuriuos anksčiau negalvojome, pavyzdžiui, kas yra mūsų klientas – organizacija, kuri gauna savanorio paslaugas, ar pats savanoris – nuo to priklauso, kuriuo keliu organizacija turi judėti. Po sesijos suformulavome naujas misiją ir viziją, be to – susidėliojome keletą kertinių dalykų kaip pozicionuoti save rinkoje, pavyzdžiui, apsibrėžėme, jog mūsų išskirtinumas – kokybiškas mažiau galimybių jaunuolių įtraukimas ir visa grandinė auginančių galimybių jaunuoliui – per vietinę savanorystę į tarptautinę, jaunimo mainai ir po to galimybė kurti savo jaunimo mainus ir prisidėti prie socialinio veiksmo veiklų ir kūrimo”. Tai buvo labai naudingas procesas!”

Kita organizacija, VšĮ „Šv. Jono vaikai“ taip pat pradėjo konsultacijų procesą ir dar jo neįpusėjus įstaigos vadovė Rita Augutienė įvardija perspektyvą pakeitusį klausimą: „Vienoje konsultacijoje mes rinkome problemines sritis, ir dalis komandos narių įvardino, kad komunikacija nėra labai stipri, turime 4 nutolusius padalinius, informacijai sunkiau suvaikščioti. Konsultantas pasidalino, kad tyrimais pagrįsta, kad jeigu nėra visiško aiškumo dėl strateginių tikslų, tai pirmiausiai pradeda atsispindėti komunikacijos lygmenyje, atsiranda tam tikro blaškymosi. Tai mums padėjo geriau suprasti, kas pas mums vyksta“.

Gal gali būti koks apibendrinimas? Pvz: Džiaugiamės, kad strateginės konsultacijos jau duoda apčiuopiamus rezultatus organizacijoms. Tai buvo puiki proga pažiūrėti į savo veiklas šiek tiek plačiau ir atrasti naujų, visai po ranka esančių, galimybių tobulinti esamas veiklas. Sėkmės organizacijoms tęsiant pradėtus darbus!