Kviečiame prisijungti prie VšĮ SOTAS organizacijos ir tapti budinčiais globotojais! Ieškome žmonių, kurie galėtų laikinai be tėvų globos likusį vaiką prižiūrėti savo namuose, natūralioje šeimos aplinkoje, užtikrinti jam fizinį ir emocinį saugumą, ugdymąsi, auklėjimą, atliepti vaiko poreikius ir suteikti kasdienę priežiūrą.

„Budintys globotojai yra laikina, tačiau labai svarbi stotelė. Jų dėka sudėtingą laikotarpį vaikas gali išgyventi jaukioje ir saugioje šeimos aplinkoje, nepatekdamas į institucinę globą“.

 

Kviečiame registruotis individualiai konsultacijai, kurios metu mes su Jumis susisieksime, atsakysime į rūpimus klausimus ir plačiau papasakosime apie budinčio globotojo veiklą:

>   https://forms.gle/28DDJho37MW6Pts5A   <

 

Trumpai apie tai, kas yra budintis globotojas

Budintis globotojas, vykdantis vaiko priežiūrą, globoja vaiką kriziniais atvejais, kai jį reikia skubiai, bet kuriuo paros metu apgyvendinti saugioje aplinkoje, o įprastai iki tol, kol baigsis vaiko laikinoji globa ir jis bus grąžintas į šeimą, jam bus nustatyta nuolatinė globa arba jis bus įvaikintas.

Budintis globotojas yra baigęs specialius mokymus ir žino, kaip suteikti vaikams emocinį ir fizinį saugumą. Taip vaikai patiria mažesnį stresą, kol jų šeimai bus suteikta pagalba ir bus saugu sugrįžti į namus. Savo veiklą budintis globotojas vykdo pagal individualios veiklos pažymėjimą ir sudaro su Globos centru tarpusavio bendradarbiavimo ir paslaugų teikimo sutartį. Vaiko atstovas pagal įstatymą yra Globos centras, kuris teikia ir organizuoja socialines paslaugas bei teikia pagalbą vaikui ir budinčiam globotojui.

Budinčiam globotojui yra skiriamas darbo užmokestis ir lėšos vaiko poreikiams, kurių dydis priklauso nuo globojamų vaikų skaičiaus ir amžiaus. Be darbo užmokesčio budinčiam globotojui siūlomas nuolatinis specialistų palydėjimas ir pagalba.

Kaip tapti budinčiu globotoju mūsų globos centre?

  • Susitinkate su mūsų globos centro specialistu ir pateikiate prašymą bei reikiamus dokumentus tapti budinčiu globotoju.
  • Dalyvaujate budinčių globotojų rengimo mokymuose, kurie trunka iki 3 mėnesių.
  • Jums parengiama išvada dėl tinkamumo dirbti budinčiu globotoju ir apibrėžiama, kokio amžiaus, lyties ir kokios sveikatos vaikus jūs galite prižiūrėti.
  • Gavus teigiamą išvadą, sudaroma tarpusavio bendradarbiavimo sutartis su mūsų globos centru ir pradedate vykdyti veiklą.

Keliami reikalavimai budinčiam globotojui:

  • būti dvidešimt vienerių – šešiasdešimt penkerių metų;
  • būti nepripažintu neveiksniu šioje srityje arba ribotai veiksniu šioje srityje;
  • nesirgti ligomis, kurioms esant negalėtumėte globoti vaiko;
  • nebuvo ar nėra apribota tėvų valdžia;
  • nebuvo nušalinti nuo globėjo pareigų;
  • budinčio globotojo ir globos centro tarpusavio bendradarbiavimo ir paslaugų teikimo sutartis nebuvo nutraukta dėl netinkamo jos vykdymo;
  • nėra kitų Civilinio kodekso 3.269 straipsnyje nurodytų pagrindų.

Budintis globotojas neprivalo būti susituokęs ir turėti jam priklausantį būstą. Svarbiausia – turėti tinkamas sąlygas vaikui, atliepti jo poreikius ir suteikti kasdienę priežiūrą.

Budinčio globotojo gaunamas atlygis

Daugiau informacijos: tel. 8 6 8576331 arba el. p. [email protected]