Kviečiame tėvus, planuojančius ar auginančius iki 3 metų amžiaus vaiką (-us), į nemokamus Saugaus prieraišumo mokymus. Tai tęstiniai, 8 susitikimų mokymai, kurie vyks kartą per savaitę nuo 2022 m. rugsėjo 15 d. iki lapkričio 3 d. Mokymai vyks gyvai.

Mokymų tikslas – suteikti žinių ir patirčių, kurios stiprins būsimų ir esamų tėvų gebėjimą kurti, palaikyti saugų ryšį su vaiku, skatins nuovokumą apie savo ir vaiko elgesį bei emocinius poreikius tarpusavio santykyje, pažins savo prieraišumo patirtį ir jos įtaką santykiams. Drauge ieškosime atsakymų, kaip tapti „saugiu uostu“ – atpažinti ir jautriai atliepti į esminius vaiko poreikius bei leisti jam saugiai tyrinėjant save, kitus žmones ir pasaulį užaugti savarankiška ir laiminga asmenybe.

Pagrindinės mokymų temos:

  • Ankstyvieji tarpasmeniniai santykiai ir vaiko raida;
  • Pagrindiniai prieraišumo teorijos principai, prieraišumo formavimasis ir tipai;
  • Tėvų asmeninių patirčių įtaka ryšiui su vaiku;
  • Saugaus prieraišumo kūrimo ypatumai.

Mokymus veda psichologė, psichoterapeutė Konstancija Dauguvietytė, turinti virš 10 m. psichologės darbo patirtį. Šiuo metu konsultuoja suaugusiuosius, paauglius, globėjus ir įtėvius.

Mokymų pradžia – 2022 m. rugsėjo 15 d. (ketvirtadienis), 18 val. (trukmė – 1,5 val.)

Mokymų vieta – VšĮ SOTAS organizacijoje adresu Kalvarijų g. 159, Vilnius (https://bit.ly/3vVJTJz)

Registracija baigta.

Mokymų dalyviai turės užpildyti dalyvio anketą. Daugiau informacijos apie mokymus ir dokumentų pildymą pateiksime užsiregistravusiems dalyviams.

–//–

Mokymai nemokami, įgyvendinami pagal projektą „Kompleksinių paslaugų šeimai teikimas Vilniaus mieste“, finansuojamą Europos socialinio fondo lėšomis.