VšĮ SOTAS kviečia globėjus, įtėvius ir budinčius globotojus į nemokamą praktinį seminarą „Kaip su vaikais kalbėtis apie lytiškumą?“, kurį ves psichologė Kristina Girštautė. Seminaras vyks nuotoliniu būdu.

Seminaras skirtas globėjams, įtėviams ir budintiems globotojams, kurie augina, globoja ir prižiūri vaikus iki 9 metų amžiaus.

Seminaro metu aptarsime dažniausiai kylančius klausimus: nuo kada tinkamas metas kalbėtis su vaikais apie lytiškumą? Kaip reaguoti kai mažieji liečia savo lytinius organus? Kodėl svarbu, kad jie žinotų intymių kūno dalių pavadinimus? Kaip atsakyti į pirmuosius nepatogius klausimus?

Seminaro metu bus gilinamasi į priežastis kodėl nejauku kalbėti šia tema, nagrinėjama, kokie stereotipai ir baimės mus veikia, aptarsime kaip išvengti bendravimo klaidų ir kurti tokius tarpusavio santykius, kad vaikai drįstu su mumis kalbėtis intymiomis temomis bei klaustų, tartųsi, ieškodami informacijos ar priimdami svarbius gyvenimo sprendimus ateityje.

Seminaras vyks balandžio 13 d. (trečiadienį), 17.30 val. Seminare galės dalyvauti tik iš anksto užsiregistravę dalyviai. Būtina registracija: https://forms.gle/UApeEJG7UtJKXsXy5

Registracija vykdoma iki balandžio 11 d. arba kol bus surinkta pilna dalyvių grupė. Kiekvienas užsiregistravęs į seminarą dalyvis prisijungimo nuorodą gaus registracijos anketoje nurodytu elektroninio pašto adresu. Daugiau informacijos: [email protected]

Seminaras nemokamas, įgyvendinamas pagal projektą „Paslaugų tinklo globėjams, įtėviams, budintiems globotojams ir bendruomeninių vaikų globos namų darbuotojams stiprinimas“, finansuojamą Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšomis.