Kviečiame tėvus, planuojančius ar turinčius 0 – 3 metų amžiaus vaikų, į nemokamus Saugaus prieraišumo mokymus. Tai tęstiniai, 8 susitikimų mokymai, kurie vyks kartą per savaitę nuo lapkričio 25 d. iki kitų metų sausio 13 d.

Mokymai vyks nuotoliniu būdu, dėl to svarbu, kad dalyviai turėtų sąlygas mokymuose dalyvauti įsijungus kamerą, galėtų kalbėti ir aktyviai įsitraukti.

Mokymų tikslas – suteikti žinių ir patirčių, kurios stiprins tėvų gebėjimą kurti saugų prieraišumą su vaiku. Drauge ieškosime atsakymų, kaip tapti „saugiu uostu“ – atpažinti ir jautriai atliepti į esminius vaiko poreikius ir leisti jam saugiai tyrinėjant save, kitus žmones ir pasaulį užaugti savarankiška ir laiminga asmenybe.

Pagrindinės mokymų temos:

  • Ankstyvieji tarpasmeniniai santykiai ir vaiko raida;
  • Pagrindiniai prieraišumo teorijos principai, prieraišumo formavimasis ir tipai;
  • Tėvų asmeninių patirčių įtaka kuriant prieraišumą su savo vaiku;
  • Saugaus prieraišumo kūrimo ypatumai.

Mokymus veda psichologė-psichoterapeutė Konstancija Dauguvietytė, turinti 9 m. psichologės darbo patirtį. Šiuo metu konsultuoja suaugusiuosius, paauglius, globėjus ir įtėvius.

Mokymų pradžia – 2021 m. lapkričio 25 d. (ketvirtadienis), 18 val. (trukmė – 1,5 val.)

Būtina registracija: [email protected] arba tel. 852121453. Registracija vykdoma iki lapkričio 22 d. arba kol užsipildys mokymų grupė. Vietų skaičius – ribotas.

Mokymų dalyviai turės užpildyti ir elektroniniu paštu pateikti dalyvio anketą. Daugiau informacijos apie mokymus ir dokumentų pildymą pateiksime užsiregistravusiems dalyviams.

Mokymai nemokami, įgyvendinami pagal projektą „Kompleksinių paslaugų šeimai teikimas Vilniaus mieste“, finansuojamą Europos socialinio fondo lėšomis.