Pastaraisiais metais SOTAS dienos centrą lankantys vaikai dalyvavo vasaros stovykloje pajūryje. Sėkmingai įgyvendinus vasaros poilsio projektus, darbuotojai, savanoriai ir vaikų tėvai pastebėjo akivaizdžią stovyklos naudą, todėl ir šiais metais siekiame užtikrinti veiklos tęstinumą.  Dienos centro stovykla numatoma rugpjūčio 18 – 22 dienomis, Karklės SOS vaikų poilsiavietėje pajūryje.

Vasaros stovykla – didelis įvykis ir vaikams, ir darbuotojams bei savanoriams. Stovykla yra puiki galimybė vaikams ne tik pailsėti, bet ir turiningai praleisti vasaros atostogas. Tai puiki erdvė vaikams kurti, lavinti socialinius įgūdžius, stiprinti fizinę sveikatą, mokytis palaikyti ir padrąsinti kitą.  Šių metų stovykloje vaikų laukia kūrybiniai ir edukaciniai užsiėmimiai, įvairios aktyvios sporto veiklos, žygiai, vakarai prie laužo ir daug kitų užsiėmimų.

Pagal iš anksto numatytas temas kiekvieną diena bus organizuojami skirtingo pobūdžio užsiėmimai, kurių dėka bus siekiama stovykloje užsibrėžtų tikslų ir uždavinių. Vykdant aktyvias užduotis, organizuojant komandinius žaidimus bei sporto užsiėmimus bus siekiama ugdyti vaikų bendradarbiavimą, pasitikėjimą savimi, žmogaus vertės supratimą ir pagarbą kitam, lavinti vaikų konfliktų sprendimo įgūdžius, aktyvi veikla stiprins vaikų imunitetą, fizinę sveikatą ir sveikos gyvensenos įgūdžius. Dalyvaujant meniniuose, kūrybiškumą skatinančiuose užsiėmimuose, žaidžiant pasitikėjimo žaidimus bus siekiama ugdyti vaikų gebėjimus atrasti savo ir kitų talentus, drąsą, pakantumą, empatiškumą, atsakomybę už savo sprendimus, siekti vaikų savivertės augimo.

Norintys paremti šią veiklą, tai gali padaryti pavedimu: sąskaitos Nr. LT727044060006283529, paskirtis „Parama stovyklai“. Bet kokio dydžio parama mums būtų svarbi.  Ačiū!

1