2015 m. balandžio 22 d. Visagino savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrius jau trečią kartą sukvietė savivaldybės vaikų globėjus į susitikimą su Vilniaus VšĮ SOTAS (socialinės tarnystės savanoriai) įtėvių ir globėjų mokytojais Andriumi ATU ir Nijole GIKNIENE.  A. ATAS ir N. GIKIENĖ yra pelnę Visagino globėjų simpatiją bei pasitikėjimą ir yra laukiami kaip mokytojai, galintys pasidalinti savo patirtimi bei įgūdžiais, paskatinti kiek kitaip pažvelgti į kylančias problemas, auginant globojamą vaiką.

Į susitikimą susirinkę globėjai atvirai dalijosi savo globos patirtimi bei rūpesčiais, kartu ieškojo problemų sprendimo būdų, buvo konsultuojami asmeniškai. Susitikimo metu vyravo labai šilta ir atvira atmosfera, o didelę darbo su vaikų globėjais ir įtėviais patirtį turinčių A. ATO ir  N. GIKNIENĖS patarimai ir rekomendacijos suteikė globėjams pastiprinimo bei didesnio pasitikėjimo savimi.

VšĮ SOTAS mokytojai pasidžiaugė šiltu priėmimu ir globėjų nuoširdumu bei pažadėjo tęsti panašius susitikimus – konsultacijas Visagino globėjams ir rudenį vėl atvykti į Visaginą.

Straipsnis paimtas iš www.visaginas.lt