VšĮ SOTAS tęsia praktinių seminarų ciklą „Atsakingos tėvystės link“, kuris yra skirtas tėvams, auginantiems vaikus iki 10 metų amžiaus. Antrasis seminaras „Vaiko poreikių tenkinimo svarba“ vyks nuotoliniu būdu liepos 15 d. (ketvirtadienį), 18 val. Trukmė – 1,5 val.

Būtina registracija: https://bit.ly/3vDHUGY. Registracija vykdoma iki liepos 12 d. arba kol bus surinkta pilna dalyvių grupė. Dalyvių skaičius – ribotas.

Praktinio seminarų ciklo metu pristatomos ir aptariamos skirtingos, tačiau tuo pačiu labai susietos tarpusavyje temos, remiantis pozityviosios tėvystės principais, atliekamos praktinės užduotys. Seminarai vyksta kartą per mėnesį (su pertrauka rugpjūčio mėn.). Dalyviams nebūtina dalyvauti visuose seminarų susitikimuose, kiekvieną kartą bus vykdoma atskira registracija.

Seminarų tikslas – suburti šeimas, auginančias vaikus, kalbėti tėvams aktualiomis temomis, atskleisti ne tik teorinę, bet ir praktinę puses, pasidalinti savo asmenine patirtimi, suteikiant galimybę pažvelgti į save, savo kaip tėvo ar mamos vaidmenį iš šalies.

Seminarų temos:

  1. Pozityviosios tėvystės taikymo praktiniai aspektai
  2. Vaiko poreikių tenkinimo svarba
  3. Saugaus ryšio su vaiku kūrimas ir jo savivertės stiprinimas
  4. Paprastai apie vaiko auklėjimą
  5. Vaiko emocinio atsparumo ugdymo svarba

Seminarus veda Vilma Jarmalavičienė (socialinė pedagogė, atestuota darbuotoja pagal globėjų ir įtėvių rengimo programą GIMK, virš 10 metų dirbanti socialinėje srityje).