Dalinamės būsimos globėjos Gintarės atsiliepimu apie GIMK mokymus:

Praėjo vos 10 savaičių nuo pirmojo susitikimo GIMK grupėje, o jausmas lyg lankėme mokymus 10 mėnesių – tiek visko išgyventa, išjausta, permąstyta…

Pirmojo susitikimo su GIMK mokytojais laukėme pakiliai. Atrodė, kad didžiausias žingsnis jau žengtas – mes apsisprendėme auginti kitos moters pagimdytą vaiką, o mokymai bus tik formalumas. Kaip aš klydau!

Tik šiuose mokymuose supratau tikrąją minties „Emocijos yra karališkas kelias į savęs pažinimą“ esmę. Ėjome mokytis auklėti svetimą vaiką, o gavome užduotis kapstytis savo vidiniame pasaulyje, visuose jo užkabariuose.

Grįžti į vaikystę, atrasti giliausius prisiminimus ir juos analizuoti buvo tikras iššūkis. Prisiminiau save ne tik linksmą, bet ir vienišą bei nesuprastą. Prisiminiau savo tėvus, ne tik rūpestingus, bet ir klystančius. Akistata su savo praeitimi, anksčiau sąmoningai nekelta į viršų, subrandino, padėjo pasijusti tvirčiau ir sąmoningiau šiame skubančiame pasaulyje, geriau suprasti kitą žmogų.

Abu su vyru esame dėkingi savo srities profesionalams – mokytojams Andriui Atui ir Nijolei Giknienei už atsakingą ir kūrybišką požiūrį į įtėvių / globėjų ruošimą ateičiai. Nuoširdus AČIŪ jiems už atvirumo, empatijos ir tolerancijos pamokas. Už pasaulėžiūrą praplečiančias diskusijas ir gerą sąmojį. Už pamokas, kaip kasdienybėje ir vaikų auklėjime pamatyti tikrąjį grožį, o ne siekti išorinio standarto, amerikietiškos idilės.

Laukdami savo vaikelio atėjimo į šeimą jaučiamės saugiai, nes esame tam pasiruošę emociškai. Taip pat tvirtai žinodami, kad susidūrę su neišsprendžiamu sunkumu, auklėjant mažylį, drąsiai kreipsimės į Andrių ir Nijolę patarimų.

Gailiuosi tik vieno, kad mokymuose per mažai užrašiau Nijolės ir Andriaus minčių. Jos tikras išminties lobynas! (šypsosi). Dalinuosi labiausiai įsiminusiomis:

„Žmogus ateina į globą dėl pertekliaus. Nes jo gyvenime yra taip gerai, kad norisi tuo dalintis.“

„Vaiko atėjimo į šeimą tikslas – ugdyti suaugusį žmogų. Žmonės nežino, kad turi keistis. Vaikas – tarsi universitetas be išmetimo galimybės. Laimingi tie tėvai, kurie atviri ir žiūri į vaikų auginimą kaip į galimybę mokytis bei augti.“

Gintarė, būsima vaiko globėja